Tuesday, 12 July 2011

aDOYAI !!!!

Semalam petang ada konfrantasi dengan si dia .. sebab monday lepas dia ilang n senyap sunyi tak call saye ... tidakkkkk ... saye tak boleh terima kenyataan ituw .. selalu dia temankan ... uhuk ..
malam tadi dia call bertubi2 saye pulak tak angkat .. uhukk.. (kecewa)
terjaga dari tidur pun buat tak dengar dia call .. saje dengan niat .. tapi pagi ni,  rasa bersalah lah pulak .. uhukkk .. sekali lagi jerit ... tidakkkkk !!


so pepagi lagi .. saye call dia .. kunun2 kejutnye bangon g keje .. uhuk ..sejuk ati neh .. bila dia say assalamualaikum dengan nada yg sangat ... herrrmmmm ( suker lah ) .. tak jadi nak buat-buat marah wokey ..


incoversation tu ..we olls duk perli2 la sebab i ilangkan diri on sunday then dia on monday .. so saling keji mengeji lah .. hahahaha .. tapi tetiba i sentap ok ..dia kata i tak bleh terima teguran dia .. ayooo adakah .. pastikah ?? mengapakan?? apakah ?? tidakkkk !!! << jerit sekali lagi (tekejut)


terus .. saye letak hp . sebab sedih sgt .. pastu dia call semula tuk pujuk kot .. tapi saye tak pickup ..hati dah teluka ok .. then sampai la kat opes .. buka hp tgk ada sms.." i tego becoz i care about u" << wow >> aper pun dia buat pengakuan neh .. dia tego tu saje nak bg i sakit ati .. sebab dia suke cara i beleter .. hahaha.. mengom sekejap mcm ni .. ada jugak kah ??? terkesima saye >>><<< ADOYAI

Sunday, 10 July 2011

Fikiran tergangu

Semalam on FB tetiba ada lah kawan sorang ni kan .. dia nyer status mention dia putus tunang dan sangat 2 sedih dgn perkara tersebut .. so saje2 la nak jadi penasihat .. so hot chat lah dgn die.. akak pun fening wokey nape lah dier bleh putus tunang .. sebab mase kapel dulu . akak tgk meriah fb dengan pic mereka yang berpelukan bagai (sentap akak jeles wokey). 
Lepas tu kan .. dia pun bercerita bagaila kat akak .. sebab dan punca perputusan mereka itue ..
ada 3 sebab yer :
1) tunangnye ada lelaki lain
2) tunangnye buat perangai selalu
3) tunangnye belagak cantik tapi tak pun (akak tak bleh handle statement neh)

tah le .. akak pun tak tau nak komen.. tapi topik utama ttg akak la .. bukan dia .. nie kan blog akak ..

lepas je chat dengan dia .. tetiba akak jadi berang sangat .. teringat kart kekasih lame yer .. (manusia keji ituw) nak akak mention kah namanya ??? haahhahaha

tetiba duk teringat kat dia .. semua segala lah .. perkara2 yg akak tak ske nak ingat ttg die... tidakkkkkkkk sampai termimpi-mimpi neh .. tu yang akak tak boleh terima sampai hari neh .. kenape perlu ingat kat dia .. keji keji keji ... dia duk bahagian akak gak yg kene sensara .. ini tidak adil ...

~ ya allah kau lapangkan lah hati ku tuk mencari rezeki pada hari ini .. amin~

Monday, 27 June 2011

SEGMEN 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger..


klik pic tuk  ke blog penganjur

hurmm pada hari neh .. mood saye jdi baik sket .. awal2 pagi makan maggie tuk bekfast then ciap makan meggie terus wat keje .. alor .. so today saye tak jadi bawang putih sebab tak buat kopi tuk opis mate .. hehehe 
so sambil jalan2 kat sesawang rakan blogger tu kan .. jumpe la satu blog neh .. tuan punye blog neh .. kacak..( credit kepada allah s.w.t) pastu plak ada satu segment neh yg saye rasa nak joint ..
kalau uolls rajin boleh lah lewat ke laman sesawang neh :  http://simpl3blog.blogspot.com/ atau boleh klik aje kat banner encik shafiq seperti di atas .. heheeh (kacak kan die).

So tajuk segmen nyer " 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger"
entah ... tak pernah terjebak tuk segment mcm neh .. tapi nak joint gak .. sebab dah terbuku lame kat dalam ati neh .. 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger...tak der saper pernah bertanyer atau terlintas nak bertanye . so inilah 5 sebab utama saye jadi penulis blog .

1) sayer mula jadi blogger sebab En nurhisham sofian (sumeone at my past time) yang  mengajar saye menulis blog(hari kene psycho, asal tanyer ape aktiviti.. mesti jawabnyer bloging .patu ciap influent saye lagi, sampai tiap2 hari dia pakse saye hupdate blog .bleh dikatakan tiap hari saye perlu menaip kat blog sampai jadi blogger tegar dan sangat fanatik dengan blog neh .. time tu kalau tenet lembab .. rasa mcm nak bakar je pc ..tak kisahlah time nk post my onw entry atau nak loading blog rakan blogger yg lain.. ase mcm nak pengsan aje ..

2) saye suker bercerita ttg ape yg berlaku dalam life saya .. dalam masa yg same gak .. uolls boleh la bace dan cube selidik-selidik life sayer dgn uolls lebih kurang je sebab life ni kan mcm roda ..hari ni hari saye .. sok hari anda plak .. dengan kata lain life nih balik2 same aje .. so kiter dah ada planning . Maka kalau time uolls kene kes mcm saye tak der lah sampai pengsan mcm "akak" .. eee dinch sesangat kan !!!

hurmm ape lagi ek ??? kenape saye jadi blogger ? kenape saye jadi blogger??kenape saye jadi blogger???
3)adoyai no 3 neh .. rase muka meyah skit nak bg tau ... hahahahaha
muka meyah tak neh ... (-(^)_(^)-)

tapi ini kan blog saye...so paling idak kene kritik aje !!!! niat sebenar nak bg tahu neh .. saye nak kejar glamour (boleh ??????) hahahaha nak gak jadi mcm irene tu .. meletops uolls .. dapat kuar magazine .. tapi memandangkan sayer masih baru so kene mula dari bawah..< (Mana-mane sifu sila beri tunjuk ajar) (^_^) kalau nak pengeras saye boleh bg batu bata atau konkrit bangunan tak siap. hehehe

4) sebab ke-4 adalah nak menyediakan medium utama untuk pelanggan butik pengantin saye tuk berkomunikasi. maklumlah buka butik dalam hutan so kene lah midium yg canggih beginih tuk tarikh pelanggan kalau idak .. monkey aje yg datang ..hehehe kalau senang meh visit sini blog sayer jugak >>> http://www.idaman-anggun-bridal.blogspot.com/ 

5) hurmm yang terakhir dan tak berapa penting asenyer nak bg tahu neh .. sayer sebagai seorang yg masih single kalau tak berceloteh kat blog .. kat mane lagi lah nak luahkan perasaan .. takkan kat dinding uolls ???? nanti org kata sayer giler wokey .. belum cedia lagi yer .. sebab belum ase agi ape ituw kawin ... aksik sangat kawinkan org je .. jadi medium blogger neh lah kadang2 mampu menceriakan hati saye .. kadang kala saye mampu tersenyum bila terbace entry2 rakan blogger yg lain ... maklumlah saye neh pemalu, so jadi silent follower aje lah ... hahaha ( mesti tucing saye tersenyum kalau dia tahu saye taip cam gini ) alahai encik tucing .. u duk tiam2 kalau terbaca.

asenyer cukop dah kot 5 sebab nape sayer jadi blogger , sama ada sebabnyer munasabah atau tak ... akak dah jadi blogger dan ape pun sebabnye encik shafiq kene lewat ke sini gak tuk membaca entry neh .. hehehe

jadi akak nak tag mereka yg tersebut :
1) http://sesukersuki.blogspot.com/  <> neh blog rakan baik sayer (^_^)
2) http://mychocolate-diary.blogspot.com/ <> neh blog b2b yg tak sabo nak maried dah
3) http://adrathejourney.blogspot.com/  <> yg neh kita kejutkan dea skit .. lama sangat duk bersawang

Sunday, 26 June 2011

KENAPA LELAKI SUKA TAYANG HARTA BENDA TUK MENGORAT PEREMPUAN

Hurmm entry saeye kali neh .. mungkin akan buwat org sakit ati . . tapi mungkin ini hakikat kot ..
saye duk perati je ..ala ala wat kajian sejarah gituw kan ...
Orang lelaki ni kan .. kalau nak kuar tuk 1st date mesti sanggup berhabis .. kalau boleh dia nak tunjuk semua harta benda yg dia ada .. contohnya ..

1) kereta - kalau boleh mesti nak tunjuk dia ada kereta .. kalau tak mewah pun sure keta kancil yg dah modified habis ..
2) kewangan - kalau boleh belanje tu .. siap bawa kita g retoran mewah ..
3) baju - pakai baju branded-branded

so kat sini .. saye bukan nak ngate dia org .. cuma terkedu.. kenape lah lelaki neh tak bleh nak jadi diri mereka bila berdepan dengan gadis idaman pada 1st time meeting ..alo yg uolls nak berdatim tu .. mungkin isteri uolls so uolls mampu ke nak sediakan ape yg uolls buat tu sampai uolls mati ????

kadang2 terasa gak uolls (lelaki) ni membazir je .. sedangkan uolls yg spesis hamper pupus dan patut di lindungi .. bukan untuk di kikis .. so uolls ada hak tuk memilih .. tak perlu berhabis banyak tuk pikat wanita .. hahaha ..

Byak kali saye kuar datim tapi yg tak bleh nak stay tu .. sebab pangai uolls mcm ni lah .. ayooo semua harta benda parent uolls nak tunjuk sekali .. hahaha

P/s : cerita ni tak der kaitan dengan i wokey ... i buat kajian je .. hehehehe

Tuesday, 21 June 2011

Pelawaan Makan telah ku terima ..

uhuuuu.. Uolls .. ingat lagi tak .. kan i ada terima pelawaan seseorang tuk makan pereee.. so semalam i kuar ea dgn ea .. hehehe .
makan kat restoren biasa2 aje .. tak dasat2 pun ..so ginilah citernyer ..>><<
janji nak kuar jam 9 mlm tapi duk tunggu sampai nak terlena .. hurmm dalam hati dah maki hamun bagai .. on the way buka baju .. dah neh .. tetiba dia call .. say sorry sebab lambat .. upernyer tertido mamat neh .. balik keje kepala pening katanye ..so dia punye lah pujuk i ajak kuar.. pastu dengan over nyer .. suh je dia datang jemput kat umah .. huh !!.. so i ingat memang dia tak berani lah .. tetiba dia kata ok dan tanye derection nak ke umah ... dalam hati i " TIdakkkk uOLLS "
Itulah org kata ... terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata ... dia sampai depan umah ok !!!
so i pun kuar lah dengan dia g cari makan .. so tempat yg dia selalu makan tu tutup .. dia bawa lah i g sampai bukit tambun pastu sungai bakap .. takut okie .. sebab tak pernah sampai ... tapi i follow jer ..
sampai kat restoren so pilih menu je la kan .. seyus i tak terasa nak makan ... so dia pakse gak makan .. so i follow je menu dia .. dia order nasi goreng sotong ... dgn air teh halia.. i order limau suam .. huhuhu pastu kiter bercerita bagai lah kan .. dia tanye pasal butik i .. i plak tanyer pasal keje dia .. upernyer mamat neh rajin org nyer .. siang keje dgn JPJ lepas keje buat pulak jualan insuran .. ayoo sib baik i naik keta dia pakai sit belt ... hahaha dah siap makan semua .. dia mesti lah send me back .. takkan nak suh i jalan kaki .. eee keji ok.. on the way balik dia kata nak singgah opis dia jap kat sungai bakap..of coz i cuak tapi tetap follow yer ... memang ikhlas ok itue abg .. dengan selamat nyer dia  bawa i ke opis ... dalam 20 minit gak dia masuk opis .. upernye dia  masuk taip surat tuk mohon bertukar dan sokongan ketua ..
dah selesai semua dia antor lah i balik ..sepanjang perjalanan mcm2 kiter org bercerita .. paling sedap didengar .. dia kata i happy go lucky person n dia rasa enjoy berkawan dgn i .. tapi entah lah .. aper pun i dah warn dier ..yg dia tak bleh jatuh cinta dengan i.. hahahaha ...
Harap2 dia ingat lah sampai bila2 ... so lepas send me , dia pun terus balik .. i tak jemput masuk pun .. hahahaha .. lepas 20 minit he text me " I  dah sampai rumah dear ... gud nite n sweet dream, thank you  for tonite " <<>> ayoOOO lagi i takut Okie ... !!!! tak ready !!! By the Way his a nice guy ... tak segan bila jalan dgn dia .. humble gila ..saya tabik hormat pada tuan ... hahahaha

Wednesday, 15 June 2011

akak dapat pelawaan makan free ...

wah .. akak tulis entry lagi yer ... ingat tak citer abg yg akak jumper kat klinik tu .... hehehe ... now kiter org dah keep in touch n tak tau la ... akak nak touch n go ke tak .. opppss ..
aper pun lepas episod kat klinik tu .. mlm tu ... abg tu call akak .. ucapkan terima kasih .. then dia citer lah ... uper nyer no dia very the lame wokey kalau nak tunggu .. hahahaha
so akak dah selamatkan keadaan die lar .. then sempat lah dia balik rumah awal tuk rehat .. demam katanye ..
tapi tak bleh blah tul .. dia ketawa kan akak wokey .. sebab akak bg tau dia akak jumper dr. sebab sakit mata .. boleh plak dia kata .. patut lah pakai sun glass pagi2 hari ..eeee keji sangat kan ..
tapi dia memang baik lah .. boleh sembang ..  tapi part paling seronok dia nak belanjer akak tgk wayang ngan makan2.. huhuhu ciap buat lawak lagi .. dia kata ala-ala 1st datim ... ayoooo ...akak rase mcm nak pengsan ... tapi akak tetap control yerw ... hahahaha releks sudey ..tapi wat masa skunk akak sibuk wokey uruskan org kawin2 neh .. nanti bila akak free baru akak kuar dgn dier .. pastu akak citer kat uolls wokey ..

(credit pic to datin Google )

Dah bleh sonok-sonok sakan neh ..

patut akak post entry neh semalam wokey .. tapi tenet neh wat tenat plak .. biasalah line goment kan .. hahaha

so  ... hari neh .. akak dah bleh rasa sonok-sonok sakan ek .. sebab sakit mate akak dah sembuh segala .. mata dah tak meyah2 lagi dah .. hari neh .. mata ala2 innershine gitu .. hahaha
so entry kali neh .. akak nak citer pasal akak melawat doc. kat klinik kesihatan Bukit minyak  .. wah rindu sama dr. Danam ... ( ^_^) she very2 nice ...
ok citer nyer macam ni .. pagi isnin tu akak pon siap2 lah kan nak wi kejo .. pastu .. tetiba akak perasan nape la ayor mato neh . dok down tuwon ajo .. akak pun nanyer lah .. kat teman2 dan segala .. deme kata mata akak sakit ... ( TIDAK !!!!! )
 1st time yer .. mata akak sakit ... tak pernah neh ... terus akak call bos akak wokey .. bg tahu akak nak g klinik sebab sakit mata .. then akak ciap bg tau .. akak takut buta ... hahahaha
so 7.45 a.m akak gerak la gi klinik kesihatan.. sampai sana dalam jam 8.00am ...wahhh  mcm pesta neh .. menangis cari parking .. so akak jumper lah skit ruang tuk parking .. so akak cube la nak parking .. tapi kan .. akak amat failed ok bab parking neh .. mata plak dah jadi komeng (tutup Sebelah dgn tisu) duk tolak tarik tolak tarik .. akak dah give up .. hahaha . pas tu ada lah sorang mamat neh .. dia punye la baik hati .. wahhh meletopss ok .. datang dengan bangganye ... ketuk cermin keta apart akak .. akak pun dengan muka sengeh ala2 kerang busuk turunkan cermin keta..pastu abang tu tanyer .. nape dek .. so akak cakap lah tak pandai nak parking keta .. pastu .. abang tu memvolentier kan dirinya tuk tolong parkingkan .. wah .. sekali aje yer .. dia buat .. terus stra8 masuk ... akak ucap terima kasih aje lah .. akak pun terus masuk dalam klinik jumpa sorang micy tu .. akak kan ala2 ramah so semua org kenal akak la kan .. so daftar segala .. then yg tak patut tu .. akak terus potong Q tuk jumpa doc. yer lah kan ...akak tatakut mata akak buta (keji statement) so akak jumpa  dr dan dr. kata tak der aper .. jus infection skit aje .. jangan sentuh atau ape2 takut berjangkit. pastu dapat MC 2 hari .. ciap segala akak pun kuar .. tgk la abg tadi tu .. duk tunggu giliran lagi .. alahai ..cian pula dgn abang neh .. so akak pun masuk jumpa dr. citer segala .. then dr. tu pun baik hati gak yer .. akak kata abg tu sepupu akak .. wah menipu neh .. dah tu .. takkan nak kata akak datang dgn suami..  no no no no ...akak single wokey .. pastu kan .. akak g lah kat abg tu tuk bawa dia masuk jumpe dr... dia pun terkebil2 masa akak bawa dia masuk .. hahahaha .. akak kata lah dr tu sepupu akak ... so dia ok lah ... then sebelum tu.. meniaga tetap meniaga .. akak bg lah biznes kad akak wokeh ..mane tau nanti dia nak kawin bleh datang butik akak ...  pastu akak kata kat dia .. thank you sebab tolong .. then akak terus balik ..

Tuesday, 31 May 2011

b.e.n.g.a.n.g & b.i.n.g.u.n.g

bulan ni bulan yang amat sibuk .. tak sangka aku sampai tak der masa nak bersms atau cakap tepon .. nak berdatim aper tah lagi kan ..so tiap2 pagi ada la msg tak sedap nak kene baca ..pastu kene pujok2 plak .. adoyai .. aku tak ready yer part tu.. 

start 27hb dah mula sibuk g pasang pelamin, sampai la 29hb. tapi aku tak terasa penat pun .. malah aku rasa seronok sangat .. dapat merialisasikan impian raja sehari .. adoi .. aku plak bila lagi lah kan .. ( promo skit : ada sapo2 tak nk pinang sayer ) hahahaha

Hurmm .. tapi aku rasa kawan aku si cekelat maneh tu pun mcm tak der masa jer sekarang nih .. neway .. dia memang selalu mcm tu kan ...

so minggu ni aku dah start bz semula .. jadi aku kene get ready la tuk terima msg yang tak sedap dari si dia .. uhuk .. cepat tul dia ske majuk ..

Tuesday, 17 May 2011

Abang Moto S.T.U.P.I.D.O

Ayoo .. keji sangat sorang abg moto ni .. kalau yer pun nak ambil angin pepagi jgn la bg org lain naik hangin yer .. bawa moto dah la spisis besar mcm ni :


gambar ni akak gugle tadi .. so credit to datin gugle .namanya akak nak sebut pun akak tak kenal .. tapi tu bukan cerita yg menghanginkan akak..

Nih .. nak cerita, tau dak mula2 dia bawa moto tersebut dalam version yg sangat perlahan ... dan very the menyakit hati .. sebab akak nak memotong tak bole..dah la lampu sedang ijau tu .. pastu akak nmpak ada ruang skit .. lalu berjaya la memotong .. elok sampai kat line putih je .. lampu bertukar kuning lalu merah .. kecur perut uolls ..pastu .. abang tadi dengan slow motion jer .. datang benti sebelah akak.. WAT MUKA TAK BERSALAH .. aper lagi terus akak mengeji perbuatan keje nyer .. akak kata lah .. nak makan hangin duk la tepi .. jgn duk tgh2 jalan .. buduh sombong .. !!!!
pastu akak tak sure la dia dengar ke tak .. tapi yg pasti dia langgar lampu merah yer.. dgn slow motionnyer dia bawa moto gituw aje .. adoyai .. memang buduh sombong ..
 P/s : uolls tgk la betapa bodoh sombong nyer lelaki tersebut .. ouch .. dah la badan lg besar dari moto .. pastu kurang adab pula ketika memandu

Tuesday, 10 May 2011

cerita SMS ku terima

ayooo .. sayang ..ni entry kedua untuk hari ini yer .. baru2 ini akak terima la satu sms berangkai kan .. adalah sumone nih send kat akak ...
so dia send  mcg mcm ni yer ...

isikan tempat kosong di bawah

1) isikan ape yg awak ske ttg saye ?
2) apa yang awak benci ttg sayer ?
3) lagu yang seswai untuk saya ?
4) awak save no saya ngan name ape ?
5) panggilan yg seswai untuk saya ?
6) ape hubungan kiter ?
7) saya ibarat
8) dalam lingkungan no 1-10 saya no berapa ?
9) awak syg saya ke tak ?
10 ) andai hari ni hari terakhir saya, ape kata2 awak untuk saya ?

Wah 10 soalan yer semuanya ...

akak pun fening nak menjawab soalan ituw yer .. tapi nk buat mcm mane kan .. akak kan suker menjawab soalan .. dia pun tau perangai akak ... hahahaha .. keji tul .. perangkap daku dengan soalan kamu .. huhuhu

ini yg akak jawab yerw sayang ..

1) isikan ape yg awak ske ttg saye ?
saya suker cara awak tipu saya <  serius tak perasan pun uolls mmg pandai berlakon.. t i buat award untuk uolls ok !!

2) apa yang awak benci ttg sayer ?
awak masih hidup <  kalau boleh selepas aper yang awak berjanji dan mungkiri tu .. baik awak mati jer .. sebab kalau hidup pun dosa yg sama awak ulangi ...

3) lagu yang seswai untuk saya ?
taubat - kump. opick < seswai untuk uolls

4) awak save no saya ngan name ape ?
 dah delete !! tak save pun .. selepas pempuan yg awak bergambar bersama dia tu send mms kat saye ..  < oppss sungguh tak cantik perempuan itu .... dulu kata hi taste ..nape terpilih yg mcm tu plak .. hahahah ke dah kene nasi kangkang ... dinch !!!

5) panggilan yg seswai untuk saya ?
biawak hidup a.k.a bangkai bernyawa  < tu pun tak berapa seswai .. sebab harimau mati tinggalkan belang .. awak mati nama pun tak perlu tinggal ok !!!

6) ape hubungan kiter ?
saya istiharkan kita adalah musuh <  untuk seluruh keturunan saya akan saya kabarkan cerita perbuatan awak pada saya .. biar sampai berjuta tahun .. dendam saya akan terus ada kepada awak ..dan keturunan awak perlu menanggung semua kesalahan awak ...

7) saya ibarat ?
  virus antrax <  pelan2 awak bunuh saya .. dan kekuatan saya

8) dalam lingkungan no 1-10 saya no berapa ?
tak der nilai pun ..hidup awak tu ...

9) awak syg saya ke tak ?
saya sayang awak sangat 2 tapi nak buat mcm mane .. skunk awek baru awak tu yg cari pasal kan .. kalau dia tak send mms mcm tu dan buat saya rasa terhina sgt .tentu saya akan lupakan awak dengan redha dan kita bleh jer jadi kawan ;)  ...tapi.. dah jadi mcm tu so saya terus benci pada awak dan keluarga awak !!!!

10 ) andai hari ni hari terakhir saya, ape kata2 awak untuk saya ?
semoga awak mendapat balasan yg setimpal dengan perbuatan awak .. sesungguhnya azab di alam barzah amat pedih !!!


 sesungguhnya uolls .. i tak sampai hati nak send jawapan mcm tu kat dia .. tapi akak tetap kene send kepada dia yer untuk dia insaf dan takkan ulangi kesilapan dan sikap hipokritnye pada org lain ...biar i saje jadi mangsa ... tapi bukan org lain ...

P/s : memang senang kita meminta maaf tapi bukan senang nak memaafkan..dalam hidup ini kalau kita selalu buat salah dan melakukan semula dosa yg sama... dimanakah kita sepatutnya berada ..
renungkan lah uolls ...akak takut ....

BERSAWANG SUDEY

Hye u olls .. lama betul i menyepi yer... bersawang sudey blog i nih ..
Hallu bukan sengaje pong .. siyus sumpah bukan sengaja ok .. ini semua terjadi akibat pc free akak kat opis nih .. ala2 dengki dengki kan .. tintong tetiba ...
so mulai hari nih .. i dah dapat kawan baru yerw .. siap dengan OS windows 7 ... hahahaha
makan hati tgk ...akak yg ala1 jakun nih kan tgk .. laju gilerw prosesor dia... klik je ..terus jadi katanya..
so pagi2 i buat keje yg pending dulu .. then petang gini i bersihkan sawang kat blog nih ..

apa kabar lah kan kengkawan i puan adiela tu .. lama sudey aku tidak mengutuk dan mengeji perempuan ituw ..

ayooo .. sepanjang ketiadaan pc di tempat kerjaku ... hidup umpama . tak bermakna ...
akak nak posing sikit ... :

comel tak akak ... ala - ala meratap sedih gituw ... hahahaha ... pic credit tu (datin google) yerw //
btw sayg.. akak posting ini dulu ... sebab sajer nak bg link blog akak pada paparan kengkawan tu duk kat no 1 .. bole ??? hahahaha sajer sangat la kan kalau dia org tak baca..

Tuesday, 26 April 2011

Sungguh Aku Sayang Kamoo..

Air mataku pergi Mengantar kepergianmu... Sesungguhnya aku tak percaya Engkau tinggalkan aku sendiri ...Berakhir sudah kisah yang telah lama kita bina...Semuanya hanya tinggal cerita yang terukir indah di hatiku. Namun perasaan ini tak kan pernah mati walau sampai akhir nanti Kau selalu di hati..dan perasaan ini akan selalu ada.walaupun kau telah tiada dan nantikan lah aku di Syurganya...(v____V)


Tuesday, 12 April 2011

Hari yang tak berapa Beerti untuk aku

Aku Baru teringat ttg sesuatu .. aku rasa aku ada marah kat seseorang .. tapi aku tak tahu lah naper aku g berang kat BFF aku .. hallu ... babe aku tak sengaja nak emo dgn hang .. ayoo perlu ke kakak nak meraung ala ala puteri gunung ledang selepas di sumpah sultan mansoor shah yang berbunyi " sesudah subuh, barang sesiapa yang melihat kamu.. nescaya buta matanya bermuntahkan darah "
i pose kejap yer ... sungguh besar daulat sultan melaka, tapi sayang di salah guna ... huhuhu

wahai my bff .. aku minta mintak maaf ye..
tapi ko pun ada salah gak .. nape lah banyak2 isu .. isu tu yang ko tanye.. buat aku rimas n lemas tetiba. selalunya aku ni kebal ala2 pakai perisai 10 lapisan tapi hari tu .. perisai aku tak da satu pun .. ayooo ...
sekali lagi aku nak minta maaf daripada enko..
dah lama kita berkawan babe, takkan sebab nila setitik kita nak curah susu sebelanga.. apa kata kita botolkan aje pastu jual susu berwarna biru ituw ..
aku cayunk ko babe... ko dah tak cayunk aku lagi ke ???
hidup kita ni pun sekali ajew .. sama2 la kita maaf memaafi ea .. aku akui, kadang2 mulut aku nih ala2 puaka gak bab menganjingkan org.. selalunya terjadi time aku P ******* lah kan ... hahahaha ( bole ?)
lepas ko baca post ni ko kene komen yer babe .. aku windu sama kamo ...plez

Hari penuh ujian

uolls hari ni very de menyakitkan hati .. daripada umah kan .. ada lah sorang nih bawak keta mcm hanjing nama je bawa keta mahal tapi hancus cara pemanduan nyer .. tahu lah dia bwak keta mahal kan tapi jgn lah memandu dengan cara berbahaya ..ada ke patut u olls dia tukar lorong tak bg signal men cilok aje.. tapi kalau bawak laju2 mcm racing tu tak pe gok ..nih bawak keta ala slow motion ..buat kita yg follow nih teragak-agak .. nak bg dia masuk ke nak terus .. bukan sekali ye dia wat mcm tu .. byk kali .. atas bridge pun dia wat lagi .. then dah kuar bridge aku jumpa plak sekor lagi yer .. tapi yg ni pempuan okey .. bawak keta mengalahkan hanjing tersepit .. tukar lorong tak bg signal gak .. eloklah kan .. aku duk mengutuk dua bijik keta kat depan aku nih sama2 bahlol .. tadi satu .. skunk 2 ..

aku harap sangat .. tuhan tunjuk lah sesuatu kepada mereka bahawa cara dia org bawa tu membahayakan pemandu lain ..

hah ..
ada lagi satu cite uolls ..
on d way nak g parking plak .. ada lah sekor mamat "cha ya nun alif " nih .. jalan ala2 jalan tu bapak dia yg punya .. ish hanjing je .. tak nampok ke keta kat belakang nih duk tunggu dia blah dari jalan tu .. hallo we olls nak masuk parking okey bukan nak tgk u olls buat dog walk kat situ ..
tu lah kekadang spisis dia org ni baik2 belaka kadang kala very menyakitkan hati ..

Monday, 4 April 2011

Over the rainbow.. i see u



Entry i Kali ni dah tak nak sedih2 dan pilu ..
kelmari je uolls i ada sedikit touching ..teringat kisah silam gituw
so hari ni datang kerja dengan hati yg sangat happy..
evendo ada sedikit sedis la ... sebab ada sorang customer nih tak dapat nak melansungkan resepsinya lagi ..
kawin kene tangguh gituw ..
i pun sedis ye .. dengar perkhabaran ituw ..
tapi tak pe lah ., i just prepair lakaran aje untuk wedding nyer ..
belum buat aper2 lagi yg keluarkan duit poket .. hahaha katanya..
tapi yang sadis tu uolls.. kat pengantin pempuan nih la .. kene tarik2 rambut dengan tunangnye pasal isu ubah wedding date nih.
aper pun i wish dia happy dengan pilihan dia aje..

ok cukup cerita ttg org .. skunk cerita ttg i plak ..
hahaha
nih bab paling ske ..
semalam duk tak duduk kan .. tetiba rasa rindu ye .. si dia tak msg pun .. i hantar msg pun tak reply .. tup.. tup .. i majuk ala ala propa la kan ..
fuh berdesup ayat sentap i send kat dia ..
tepat jam 7pm dia pun memujuk semula
.. wahhh suke ..
rasa mcm menang miss universe .. hahahaha
silap i jugak ... gi msg time org balik keje mcm mane member nak reply kan .. stupid dapat plak seseorang yg very delurus bendul..patuh segala undang kat malaysia nih ..kalau naik keta dgn dia. siap dia pastikan kita pakai tali pinggang kaledar baru dia hidupkan ejen, buka radio. air cond dan siap cek mirrow dulu, baru dia turunkan handbreak untuk bergerak.
memandu plak memang very d selamat.. mata pandang depan je ... cuma sekali sekala la kan .. i perasan dia jeling2 i .. wahhh ..kan mane ada buaya tolak ayam ..
pastu..kan ...
tak tgk dia berpakaian lagi skima giler ..
kekadang aku nak kuar dengan dia kene fikir 10 kali yerw nak pakai baju aper ..
takut malu plak ..
tapi part yg aku ske time temankan dia shopping... aku pegang n belek2 je .. tak planning nak beli pun .. tapi dia belikan ..kekadang takut juga bila termakan budi nih ..
tapi buat masa skunk aku tak der saper2 nak jeles so tak salah kan aku kawan dengannya. lagipun mungkin dia selama ini yg aku cari....
aper pun aku tak berani nak buka mulut kata aku terima dia..
biar lah dia kejar2 dulu ..

Sunday, 3 April 2011

tenangkan lah hatimu, agar bisa ku senyum

Sorry lah uolls lama betul tak hupdate blog. so entry kali ini nak post ttg isi hati yg membeku nih .. tapi...Tak tahu bagaimana nak luahkan isi hati nih ..
so i luahkan cam gini je ....
jemput baca ea puisi ini..

Ku pejamkan mata
kau hadir di sisi
ku hulurkan tangan
kau sambut dengan kasih
tenangkan lah hatimu
agar bisa ku senyum
pejamkan lah mata mu
jika rindukan wajah ku


Ku pejamkan mata
kau hadir di sisi
bisik mesra darimu
menyemai kasih mu
bahagiakan dirimu
agar bisa ku senyum
pejamkan lah matamu
ku pasti di sisi


Untuk dikau kasih
ku curahkan cinta suci
yang tak mungkin terpadam
akan terus membara
bahagia kan dirimu
bisa aku tersenyum
pejamkan lah matamu
jika rindukan wajahku
janjiku kepadamu
aku pasti di sisi..


Merintih dalam jiwa
pergiku tak kembali
berpisah jua kita
tak bisa ku ingkari

Sehati dan sejiwa
kita telah berjanji
pejamkanlah matamu
aku pasti disisi

Untuk dikau kasih

Ku curahkan kasih suci

Aku harap pengorbanan aku ini dapat buat dia lebih bahagia...

Wednesday, 9 March 2011

Ucapan yang begitu indah

Cliks : St12 yer uolls
pose ala " kebesaranmu "... korang mampu ke ??

waduh uolls i sangat suker yer mendengar lagu ini .. terasa shahdu menusuk kelbu..
insap uolls ...
semalam je spin lagu ni dari pagi sampai habis time opis hour .. kiranya sampai kawan sebelah i kata telinga aku dah menanah nih ..
kan ....uolls lagu ni memang killer song wokey .. yang duk buat2 dosa kering contoh mengumpat2 gosip2 fitnah2 tu memang patut dengar pastu biar menanah tinger korang ..dan insap juga yer ..
pastu pagi ni pun i spin la lagi lagu nih ..
sejuk hati ni yer .. tetiba ada la sorang abang ni datang nak amik barang kot ... bagi salam yer kat i sebelum berlalu pergi .. kejung sekejap terdengar bisikan suara salam tadi tu... islamic sungguh ea ..
tetiba jer dia bagi salam ... wink wink wink .. i terus dapat idea nak pose komen..
by the way ,posting ni tak der la havoque sangat pun ... tapi moral value dia sangat teruja yer ....
dengan positif mampu menukarkan cara pemikiran kita memandang sesorang yang tidak kenali... yer la uolls .. i ingat abang tu kekwat .. rupanya .. kejung jantung ni dia bagi salam dalam nada yang very the tertib ... tukar persepsi terus ...

Dimane Bumi Di Pijak, situ lah langit kita junjung



Cliks : i pose kejap ...
+
+
+
sekali kuar minah korea tu kan ... biasala i pun brunie mix korea jugak .. hahaha..
asal adoo.
neway i mulakan mukadimahnye dengan assalamualaikum (so ulls wajib jawab ok )
pagi ni penang hujan yer.. tapi masa kuar rumah tadi langit cerah jer, tak der gerismis lansung tapi sampai je kat tengah2 jambatan pulau pinang hujan turun dengan lebatnye yak.. kesian tgok rider seangkatan rempit dengan i benti tukar baju hujan yer .. basah lencun uolls ... sib baik hari ni i bawa apphart.. hati tergerak nak bawa apphart tu .. dah lama duk berselimut kat umah ...maka i selamat la dari hujan ..

pastu kan uolls malam tadi gi lah mini market kat kawasan umah my sister adalah akak endon sorang nih keje kat kedai tu .. aku pun tanya la kak bali telor ayam 10 biji..akak tu pun jawab " bentar ya kak saya ambilkan "
kemudian aku buat la ramah tanya kak indon tu dari mane... skit2 negara indon ni aku tahu la maklumla blajar geografikan .. so akak tu jawab la saya dari kelantan .. ayooo i pengsan pastu jaga , pastu pengsan balik kemudian terjaga ... mcm mimpi ngeri dengar jawapan itu .. pastu i  pun catwalk la dlm kedai tu pusing2 cari barang lain .. ya ampun dengarla kakak indon tu duk sembang dengan sekor lagi indon yer kawan dier kot .. tintong tintong tintong.. pastu i menyampuk la " wah sist ini temannya sekampung yak? " sekali kak indon tu kata kakak dari indonesia kah ? hayooo i sentap yer .. lalu terus bagi jawapan i ni brunie mix malaysia ... keji keji keji ..
i tanya dia soalan ituw dia plak tanya i soalan yang sama ... keji sangat  lupa asal usul
aku bukan nyer pulisi nak sebok hangkut korang g pos tahanan..
propa sangat kan?
hati dah panas ni uolls .. i suh akak indon yang konon from kelantan tu kira then i pun pegi je ..
moral value kat sini uolls dimane bumi di pijak di situ langit di junjung .. mcm kawan i sorang tu .. dulu duk keji2 i g blaja kl balik penang cakap ke el .. skali nah amik ko gi blaja jauh2 pastu kene keje sane gak kan .. ko cakap ala2 ke el buleh plak .. motip .. hahahaha

Tuesday, 8 March 2011

Oppss Macam Datang Lagi


duk bz buat check list kata nya .. tanda 2 la rait kan pada perkara2 yg dah i buat dgn org yg i sayangi previously huhuhu ... sayang sangat katanya .. hahaha.. tak pe tu bukan cerita nyer kat sini ..so sambung balik pada check list tadi .. maka i pun tanda la rait .. daripada 99 perkara tu .. 13 perkara jer i tak sempat buat sebelum hubungan kita org putus ... huhuhu
hurmm jadi mcm tak logik jer .. takkan kerana 13 perkara tu .. i tetiba jadik single cam ginih .. huhu single ke ???? ting ting ting .. mlm2 i gayot2 gak cuma takot ja uolls nak bercinta lagik . tapi bila dah gayut2 lama2 nih, pihak si dia plak duk berharap..uhuk ... cam nak nanes nih ..
tapi dalam ramai2 kawan tu kan .. tak tahu naper la tertarik sangat dengan sorang nih .. baik .. ske sgt bila dia berbicara, sopan je .. kekadang hati yg sedih pun dia mampu gembirakan, menerima kekurangan i sebagai kelebihan.. memang beda sgt dengan yg dulu.. (tapi tak tahu la kan nak ngayat ke hape? )

hehe semalam sembang dengan dia topik teddy bear :P

tak tahu la .. besday nih dapat ke tak .. hahahaha
tapi i dah cakap terus terang la dengan dia, i takut bercinta dan beri harapan.. maklum la luka lama masih tak sembuh ..rasa sengal2 ubi lagi bila dengar bunyi hangin bertiup...huhuhu
ngilu jer rasa. Tapi yg best tu, dia kata saya akan menunggu awak sehingga menyatakan "YES"
gigil jantung ni uolls rasa pengsan pastu terjaga dan pengsan balik yer ..
tapi ada beberapa perkara yg kureng dengan dia nih ..
1) anak mak ~ ingat senang ke nak berebut dgn mak dia ..huuuhuhhuh
2) anak bongsu ~ manja cam i gak .. so i tahu la pe-el anak bongsu nih cam mano.
tapi yang best tentang dia plak ...
1) tak kedekut ~ cakap kepala pening tak sempat topup, tiap2 hari dapat topup.. ehem ehem (sampai kene g tahu jgn topup dah, yg semalm pun blum abis..huhuhu kayo uncle maxis tu)
2) bijak merancang masa depan~ walaupun baru kenal, dah siap pk mcm 2 ni .. yg best tu i include dalam list dia ..ngeee
.
.
.
Setakat ini nampak 2 perkara kekurang dan 2 perkara kelebihan dia..
~tapi~
aku rasa kan dia ni mesti baran skit ..(anak mak selalu mcm tu) memang la dia tak tunjuk lagi, tapi aku nak cungkil gak .. sifat dia tu .. hahaha nk tgk dia hipokrit ke tak ..lalalalala tak mcm i .. anak mak dan ayah..ngeeee

Pose Dato' Siti melihat Kemalangan ....

ClikS ....
Pose...
Pose.
.
.
.
.
Pose kejap ala Dato' Siti.. hahaha ko mampu..
pepagi ni banyak story aku nak cerita ni ..
pepagi datang opis terus play mp3 song Kebesaranmu nyer .. sebab tu mood ala2 dato' siti..
duduk pun sambil2 pose nih ... hahaha.. Chantik ke haku??



hah.. yang jadi insaf mcm ni sebab pepagi lg haku dah maki org sepanjang jambatan pulau pinang yer ... mengom nyer driver bawa slow dan buat jambatan sesak semata2 nk tgk kemalangan seberang laluan sana K ..
memang keji sangat pemandu malaysia ni ..
tgk kalau benti tolong tak pe .. nih tgk tolong bg sesak .. sib baik haku tak lambat masuk keje ..
kalau tak dah tak berseri rekod kedatangan haku bulan ini ..
masa atas jambatan tu haku dah tak tahan nih .. lalu bawa la moto mcm mat rempit .. ikut lane kanan yer ... (hello aku bayar roadtax ok, walaupun Rm2..hahaha)
ternampak la kawasan kemalangan ituw.. tgk keadaan tak cedera aper2 pun jus mcm kemek sikit je .. sibuk je pemandu2 lain benti tgk ..
kalau ada yg baca blog ni terlibat sama menyesakkan jambatan tu pg tadi ..
haku mohon maaf jer .. dan nk nasihatkan korang jangan buat lagi sebab kita ni kalau tak der niat sesuci nak nolong org baik jgn menyusahkan org lain .. dinch dan keji berperangai begitu.
lagipun kita dapat pahala yer bila kita tak menyusahkan org lain... tengok senang kan nak buat pahala .. tapi haku pepagi dah dapat dosa kering sebab maki hamun org ... keji2
turun je dari jambatan tu .. ada plak pemandu perempuan yer .. memandu dgn nada yg sungguh menyusahkn org .. huhuu .. nak tanyer org perempuan nih tak pandai memandu atau takut2 memandu huh ? nak kata cermat dan berhemat tak der pun .. cuma cermat dia org tu .. merbayaha kepada pemandu dan perempit yang lain ... cam contoh, kalau had laju kat jalan tu 80kmj ko tekan la ..sampai 80kmj jgn la bawa 40kmj duk plak lorong kanan .. very the hanjing .. auk auk tau .. keji sangat. Natijah daripada perangai dia org nih sungguh menyusahkan!

Monday, 7 March 2011

Aku Rimas Naik Lemas !

 

Vass.. sekali keluar muka akak ZZ
rindu rambut ni uolls .. dulu sebijik persis cam gini rambut i yer ... entah tintong haper gi cantas rambut tu jadi cam




Akak ZZ juga yer contohnya.. hahaha

ni sebenarnya tengah tintong ada maslaah dengan mamat kanggaroo sekor nih ....tiap2 hari call, sms dan sebagainya .. tanya kabar la, tanya tu la ini la .. adoyai tak terdaya nak menjawab rasanya.. dinch !!!!
Bukan sengaja nak kenal dengan dia pun, kenal kebetulan jer masa dia hantar barang datang umah ..sempat plak dia save no hp aku ek .. keji betul !!!
Tadi dia send sms yer ajak kuar lunch nih..boleh nak kenal2 .. hello kuar lunch mcm mane?? aku tengah keje nih .. kalau opis tepi umah bole la abg kanggaroo oi..
mati la aku kerjakan poket ko sampai kering .. aku hangkut satu opis gi lunch ramai2 kan ...kan kan..
tak tahu la tengah tintong nih ...tapi kekadang tu ... rasa happy gak la ada org bertanya kabar kita ... haish..
aku nih nak marah dia pun tak boleh nanti jadi isu mcm abam pos laju tu plak .. terus tukar kawasan penghantaran semata-mata tak nak terserempak dengan aku .. ni semua kes aku maki hamun dia tempoh hari la ..
aku tak kisah kalau setakat nak kawan, tanya kabar kekadang tu ... tapi jangan la sampai naik rimas ..... uhhh lemas tau ...

~Mukadimah~

Rasa tak sabar nak menulis blog nih uolls ...luahan rasa amy kan ... saper2 yang tak ske tu sila abaikan ...hehehe (wat2 tutup muker ..ngeeee)
By the way , daripada pagi kan duk main fesbuk(entah mcm mane bleh bukak pesbuk time opis nih ) tetiba rasa bosan, so selongkar2 account miss google nih then terciptalah lagi satu blog ea.. tapi dalam blog ni, amy nak cerita ttg amy, about me, me , me & me .. bole camtu? (sambil pose ala dato siti, mampu kah ? )
dari jam 12 sampai kul 1pm tadi duk edit pic nak wat banner blog .. maka hasilah pic seperti banner di atas.
masa duk edit banner tu ...bertimbun2 idea nak hupdate blog nih .. tetiba jer hilang bila start posting .. hanjing kan!
So amy harap semua pelanggan, pembaca dan manusia global yg lain jemput la baca,beri komen dan ambil ikhtibar dalam setiap penceritaan. Mana tahu satu dua perkara terkena batang hidung sendiri kan?
cukup la tu cik jah nak celoteh .. kita mulakan 1st entry nanti yer ...