Monday, 27 June 2011

SEGMEN 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger..


klik pic tuk  ke blog penganjur

hurmm pada hari neh .. mood saye jdi baik sket .. awal2 pagi makan maggie tuk bekfast then ciap makan meggie terus wat keje .. alor .. so today saye tak jadi bawang putih sebab tak buat kopi tuk opis mate .. hehehe 
so sambil jalan2 kat sesawang rakan blogger tu kan .. jumpe la satu blog neh .. tuan punye blog neh .. kacak..( credit kepada allah s.w.t) pastu plak ada satu segment neh yg saye rasa nak joint ..
kalau uolls rajin boleh lah lewat ke laman sesawang neh :  http://simpl3blog.blogspot.com/ atau boleh klik aje kat banner encik shafiq seperti di atas .. heheeh (kacak kan die).

So tajuk segmen nyer " 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger"
entah ... tak pernah terjebak tuk segment mcm neh .. tapi nak joint gak .. sebab dah terbuku lame kat dalam ati neh .. 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger...tak der saper pernah bertanyer atau terlintas nak bertanye . so inilah 5 sebab utama saye jadi penulis blog .

1) sayer mula jadi blogger sebab En nurhisham sofian (sumeone at my past time) yang  mengajar saye menulis blog(hari kene psycho, asal tanyer ape aktiviti.. mesti jawabnyer bloging .patu ciap influent saye lagi, sampai tiap2 hari dia pakse saye hupdate blog .bleh dikatakan tiap hari saye perlu menaip kat blog sampai jadi blogger tegar dan sangat fanatik dengan blog neh .. time tu kalau tenet lembab .. rasa mcm nak bakar je pc ..tak kisahlah time nk post my onw entry atau nak loading blog rakan blogger yg lain.. ase mcm nak pengsan aje ..

2) saye suker bercerita ttg ape yg berlaku dalam life saya .. dalam masa yg same gak .. uolls boleh la bace dan cube selidik-selidik life sayer dgn uolls lebih kurang je sebab life ni kan mcm roda ..hari ni hari saye .. sok hari anda plak .. dengan kata lain life nih balik2 same aje .. so kiter dah ada planning . Maka kalau time uolls kene kes mcm saye tak der lah sampai pengsan mcm "akak" .. eee dinch sesangat kan !!!

hurmm ape lagi ek ??? kenape saye jadi blogger ? kenape saye jadi blogger??kenape saye jadi blogger???
3)adoyai no 3 neh .. rase muka meyah skit nak bg tau ... hahahahaha
muka meyah tak neh ... (-(^)_(^)-)

tapi ini kan blog saye...so paling idak kene kritik aje !!!! niat sebenar nak bg tahu neh .. saye nak kejar glamour (boleh ??????) hahahaha nak gak jadi mcm irene tu .. meletops uolls .. dapat kuar magazine .. tapi memandangkan sayer masih baru so kene mula dari bawah..< (Mana-mane sifu sila beri tunjuk ajar) (^_^) kalau nak pengeras saye boleh bg batu bata atau konkrit bangunan tak siap. hehehe

4) sebab ke-4 adalah nak menyediakan medium utama untuk pelanggan butik pengantin saye tuk berkomunikasi. maklumlah buka butik dalam hutan so kene lah midium yg canggih beginih tuk tarikh pelanggan kalau idak .. monkey aje yg datang ..hehehe kalau senang meh visit sini blog sayer jugak >>> http://www.idaman-anggun-bridal.blogspot.com/ 

5) hurmm yang terakhir dan tak berapa penting asenyer nak bg tahu neh .. sayer sebagai seorang yg masih single kalau tak berceloteh kat blog .. kat mane lagi lah nak luahkan perasaan .. takkan kat dinding uolls ???? nanti org kata sayer giler wokey .. belum cedia lagi yer .. sebab belum ase agi ape ituw kawin ... aksik sangat kawinkan org je .. jadi medium blogger neh lah kadang2 mampu menceriakan hati saye .. kadang kala saye mampu tersenyum bila terbace entry2 rakan blogger yg lain ... maklumlah saye neh pemalu, so jadi silent follower aje lah ... hahaha ( mesti tucing saye tersenyum kalau dia tahu saye taip cam gini ) alahai encik tucing .. u duk tiam2 kalau terbaca.

asenyer cukop dah kot 5 sebab nape sayer jadi blogger , sama ada sebabnyer munasabah atau tak ... akak dah jadi blogger dan ape pun sebabnye encik shafiq kene lewat ke sini gak tuk membaca entry neh .. hehehe

jadi akak nak tag mereka yg tersebut :
1) http://sesukersuki.blogspot.com/  <> neh blog rakan baik sayer (^_^)
2) http://mychocolate-diary.blogspot.com/ <> neh blog b2b yg tak sabo nak maried dah
3) http://adrathejourney.blogspot.com/  <> yg neh kita kejutkan dea skit .. lama sangat duk bersawang

Sunday, 26 June 2011

KENAPA LELAKI SUKA TAYANG HARTA BENDA TUK MENGORAT PEREMPUAN

Hurmm entry saeye kali neh .. mungkin akan buwat org sakit ati . . tapi mungkin ini hakikat kot ..
saye duk perati je ..ala ala wat kajian sejarah gituw kan ...
Orang lelaki ni kan .. kalau nak kuar tuk 1st date mesti sanggup berhabis .. kalau boleh dia nak tunjuk semua harta benda yg dia ada .. contohnya ..

1) kereta - kalau boleh mesti nak tunjuk dia ada kereta .. kalau tak mewah pun sure keta kancil yg dah modified habis ..
2) kewangan - kalau boleh belanje tu .. siap bawa kita g retoran mewah ..
3) baju - pakai baju branded-branded

so kat sini .. saye bukan nak ngate dia org .. cuma terkedu.. kenape lah lelaki neh tak bleh nak jadi diri mereka bila berdepan dengan gadis idaman pada 1st time meeting ..alo yg uolls nak berdatim tu .. mungkin isteri uolls so uolls mampu ke nak sediakan ape yg uolls buat tu sampai uolls mati ????

kadang2 terasa gak uolls (lelaki) ni membazir je .. sedangkan uolls yg spesis hamper pupus dan patut di lindungi .. bukan untuk di kikis .. so uolls ada hak tuk memilih .. tak perlu berhabis banyak tuk pikat wanita .. hahaha ..

Byak kali saye kuar datim tapi yg tak bleh nak stay tu .. sebab pangai uolls mcm ni lah .. ayooo semua harta benda parent uolls nak tunjuk sekali .. hahaha

P/s : cerita ni tak der kaitan dengan i wokey ... i buat kajian je .. hehehehe

Tuesday, 21 June 2011

Pelawaan Makan telah ku terima ..

uhuuuu.. Uolls .. ingat lagi tak .. kan i ada terima pelawaan seseorang tuk makan pereee.. so semalam i kuar ea dgn ea .. hehehe .
makan kat restoren biasa2 aje .. tak dasat2 pun ..so ginilah citernyer ..>><<
janji nak kuar jam 9 mlm tapi duk tunggu sampai nak terlena .. hurmm dalam hati dah maki hamun bagai .. on the way buka baju .. dah neh .. tetiba dia call .. say sorry sebab lambat .. upernyer tertido mamat neh .. balik keje kepala pening katanye ..so dia punye lah pujuk i ajak kuar.. pastu dengan over nyer .. suh je dia datang jemput kat umah .. huh !!.. so i ingat memang dia tak berani lah .. tetiba dia kata ok dan tanye derection nak ke umah ... dalam hati i " TIdakkkk uOLLS "
Itulah org kata ... terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata ... dia sampai depan umah ok !!!
so i pun kuar lah dengan dia g cari makan .. so tempat yg dia selalu makan tu tutup .. dia bawa lah i g sampai bukit tambun pastu sungai bakap .. takut okie .. sebab tak pernah sampai ... tapi i follow jer ..
sampai kat restoren so pilih menu je la kan .. seyus i tak terasa nak makan ... so dia pakse gak makan .. so i follow je menu dia .. dia order nasi goreng sotong ... dgn air teh halia.. i order limau suam .. huhuhu pastu kiter bercerita bagai lah kan .. dia tanye pasal butik i .. i plak tanyer pasal keje dia .. upernyer mamat neh rajin org nyer .. siang keje dgn JPJ lepas keje buat pulak jualan insuran .. ayoo sib baik i naik keta dia pakai sit belt ... hahaha dah siap makan semua .. dia mesti lah send me back .. takkan nak suh i jalan kaki .. eee keji ok.. on the way balik dia kata nak singgah opis dia jap kat sungai bakap..of coz i cuak tapi tetap follow yer ... memang ikhlas ok itue abg .. dengan selamat nyer dia  bawa i ke opis ... dalam 20 minit gak dia masuk opis .. upernye dia  masuk taip surat tuk mohon bertukar dan sokongan ketua ..
dah selesai semua dia antor lah i balik ..sepanjang perjalanan mcm2 kiter org bercerita .. paling sedap didengar .. dia kata i happy go lucky person n dia rasa enjoy berkawan dgn i .. tapi entah lah .. aper pun i dah warn dier ..yg dia tak bleh jatuh cinta dengan i.. hahahaha ...
Harap2 dia ingat lah sampai bila2 ... so lepas send me , dia pun terus balik .. i tak jemput masuk pun .. hahahaha .. lepas 20 minit he text me " I  dah sampai rumah dear ... gud nite n sweet dream, thank you  for tonite " <<>> ayoOOO lagi i takut Okie ... !!!! tak ready !!! By the Way his a nice guy ... tak segan bila jalan dgn dia .. humble gila ..saya tabik hormat pada tuan ... hahahaha

Wednesday, 15 June 2011

akak dapat pelawaan makan free ...

wah .. akak tulis entry lagi yer ... ingat tak citer abg yg akak jumper kat klinik tu .... hehehe ... now kiter org dah keep in touch n tak tau la ... akak nak touch n go ke tak .. opppss ..
aper pun lepas episod kat klinik tu .. mlm tu ... abg tu call akak .. ucapkan terima kasih .. then dia citer lah ... uper nyer no dia very the lame wokey kalau nak tunggu .. hahahaha
so akak dah selamatkan keadaan die lar .. then sempat lah dia balik rumah awal tuk rehat .. demam katanye ..
tapi tak bleh blah tul .. dia ketawa kan akak wokey .. sebab akak bg tau dia akak jumper dr. sebab sakit mata .. boleh plak dia kata .. patut lah pakai sun glass pagi2 hari ..eeee keji sangat kan ..
tapi dia memang baik lah .. boleh sembang ..  tapi part paling seronok dia nak belanjer akak tgk wayang ngan makan2.. huhuhu ciap buat lawak lagi .. dia kata ala-ala 1st datim ... ayoooo ...akak rase mcm nak pengsan ... tapi akak tetap control yerw ... hahahaha releks sudey ..tapi wat masa skunk akak sibuk wokey uruskan org kawin2 neh .. nanti bila akak free baru akak kuar dgn dier .. pastu akak citer kat uolls wokey ..

(credit pic to datin Google )

Dah bleh sonok-sonok sakan neh ..

patut akak post entry neh semalam wokey .. tapi tenet neh wat tenat plak .. biasalah line goment kan .. hahaha

so  ... hari neh .. akak dah bleh rasa sonok-sonok sakan ek .. sebab sakit mate akak dah sembuh segala .. mata dah tak meyah2 lagi dah .. hari neh .. mata ala2 innershine gitu .. hahaha
so entry kali neh .. akak nak citer pasal akak melawat doc. kat klinik kesihatan Bukit minyak  .. wah rindu sama dr. Danam ... ( ^_^) she very2 nice ...
ok citer nyer macam ni .. pagi isnin tu akak pon siap2 lah kan nak wi kejo .. pastu .. tetiba akak perasan nape la ayor mato neh . dok down tuwon ajo .. akak pun nanyer lah .. kat teman2 dan segala .. deme kata mata akak sakit ... ( TIDAK !!!!! )
 1st time yer .. mata akak sakit ... tak pernah neh ... terus akak call bos akak wokey .. bg tahu akak nak g klinik sebab sakit mata .. then akak ciap bg tau .. akak takut buta ... hahahaha
so 7.45 a.m akak gerak la gi klinik kesihatan.. sampai sana dalam jam 8.00am ...wahhh  mcm pesta neh .. menangis cari parking .. so akak jumper lah skit ruang tuk parking .. so akak cube la nak parking .. tapi kan .. akak amat failed ok bab parking neh .. mata plak dah jadi komeng (tutup Sebelah dgn tisu) duk tolak tarik tolak tarik .. akak dah give up .. hahaha . pas tu ada lah sorang mamat neh .. dia punye la baik hati .. wahhh meletopss ok .. datang dengan bangganye ... ketuk cermin keta apart akak .. akak pun dengan muka sengeh ala2 kerang busuk turunkan cermin keta..pastu abang tu tanyer .. nape dek .. so akak cakap lah tak pandai nak parking keta .. pastu .. abang tu memvolentier kan dirinya tuk tolong parkingkan .. wah .. sekali aje yer .. dia buat .. terus stra8 masuk ... akak ucap terima kasih aje lah .. akak pun terus masuk dalam klinik jumpa sorang micy tu .. akak kan ala2 ramah so semua org kenal akak la kan .. so daftar segala .. then yg tak patut tu .. akak terus potong Q tuk jumpa doc. yer lah kan ...akak tatakut mata akak buta (keji statement) so akak jumpa  dr dan dr. kata tak der aper .. jus infection skit aje .. jangan sentuh atau ape2 takut berjangkit. pastu dapat MC 2 hari .. ciap segala akak pun kuar .. tgk la abg tadi tu .. duk tunggu giliran lagi .. alahai ..cian pula dgn abang neh .. so akak pun masuk jumpa dr. citer segala .. then dr. tu pun baik hati gak yer .. akak kata abg tu sepupu akak .. wah menipu neh .. dah tu .. takkan nak kata akak datang dgn suami..  no no no no ...akak single wokey .. pastu kan .. akak g lah kat abg tu tuk bawa dia masuk jumpe dr... dia pun terkebil2 masa akak bawa dia masuk .. hahahaha .. akak kata lah dr tu sepupu akak ... so dia ok lah ... then sebelum tu.. meniaga tetap meniaga .. akak bg lah biznes kad akak wokeh ..mane tau nanti dia nak kawin bleh datang butik akak ...  pastu akak kata kat dia .. thank you sebab tolong .. then akak terus balik ..