Monday, 27 June 2011

SEGMEN 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger..


klik pic tuk  ke blog penganjur

hurmm pada hari neh .. mood saye jdi baik sket .. awal2 pagi makan maggie tuk bekfast then ciap makan meggie terus wat keje .. alor .. so today saye tak jadi bawang putih sebab tak buat kopi tuk opis mate .. hehehe 
so sambil jalan2 kat sesawang rakan blogger tu kan .. jumpe la satu blog neh .. tuan punye blog neh .. kacak..( credit kepada allah s.w.t) pastu plak ada satu segment neh yg saye rasa nak joint ..
kalau uolls rajin boleh lah lewat ke laman sesawang neh :  http://simpl3blog.blogspot.com/ atau boleh klik aje kat banner encik shafiq seperti di atas .. heheeh (kacak kan die).

So tajuk segmen nyer " 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger"
entah ... tak pernah terjebak tuk segment mcm neh .. tapi nak joint gak .. sebab dah terbuku lame kat dalam ati neh .. 5 SEBAB kenapa aku jadi blogger...tak der saper pernah bertanyer atau terlintas nak bertanye . so inilah 5 sebab utama saye jadi penulis blog .

1) sayer mula jadi blogger sebab En nurhisham sofian (sumeone at my past time) yang  mengajar saye menulis blog(hari kene psycho, asal tanyer ape aktiviti.. mesti jawabnyer bloging .patu ciap influent saye lagi, sampai tiap2 hari dia pakse saye hupdate blog .bleh dikatakan tiap hari saye perlu menaip kat blog sampai jadi blogger tegar dan sangat fanatik dengan blog neh .. time tu kalau tenet lembab .. rasa mcm nak bakar je pc ..tak kisahlah time nk post my onw entry atau nak loading blog rakan blogger yg lain.. ase mcm nak pengsan aje ..

2) saye suker bercerita ttg ape yg berlaku dalam life saya .. dalam masa yg same gak .. uolls boleh la bace dan cube selidik-selidik life sayer dgn uolls lebih kurang je sebab life ni kan mcm roda ..hari ni hari saye .. sok hari anda plak .. dengan kata lain life nih balik2 same aje .. so kiter dah ada planning . Maka kalau time uolls kene kes mcm saye tak der lah sampai pengsan mcm "akak" .. eee dinch sesangat kan !!!

hurmm ape lagi ek ??? kenape saye jadi blogger ? kenape saye jadi blogger??kenape saye jadi blogger???
3)adoyai no 3 neh .. rase muka meyah skit nak bg tau ... hahahahaha
muka meyah tak neh ... (-(^)_(^)-)

tapi ini kan blog saye...so paling idak kene kritik aje !!!! niat sebenar nak bg tahu neh .. saye nak kejar glamour (boleh ??????) hahahaha nak gak jadi mcm irene tu .. meletops uolls .. dapat kuar magazine .. tapi memandangkan sayer masih baru so kene mula dari bawah..< (Mana-mane sifu sila beri tunjuk ajar) (^_^) kalau nak pengeras saye boleh bg batu bata atau konkrit bangunan tak siap. hehehe

4) sebab ke-4 adalah nak menyediakan medium utama untuk pelanggan butik pengantin saye tuk berkomunikasi. maklumlah buka butik dalam hutan so kene lah midium yg canggih beginih tuk tarikh pelanggan kalau idak .. monkey aje yg datang ..hehehe kalau senang meh visit sini blog sayer jugak >>> http://www.idaman-anggun-bridal.blogspot.com/ 

5) hurmm yang terakhir dan tak berapa penting asenyer nak bg tahu neh .. sayer sebagai seorang yg masih single kalau tak berceloteh kat blog .. kat mane lagi lah nak luahkan perasaan .. takkan kat dinding uolls ???? nanti org kata sayer giler wokey .. belum cedia lagi yer .. sebab belum ase agi ape ituw kawin ... aksik sangat kawinkan org je .. jadi medium blogger neh lah kadang2 mampu menceriakan hati saye .. kadang kala saye mampu tersenyum bila terbace entry2 rakan blogger yg lain ... maklumlah saye neh pemalu, so jadi silent follower aje lah ... hahaha ( mesti tucing saye tersenyum kalau dia tahu saye taip cam gini ) alahai encik tucing .. u duk tiam2 kalau terbaca.

asenyer cukop dah kot 5 sebab nape sayer jadi blogger , sama ada sebabnyer munasabah atau tak ... akak dah jadi blogger dan ape pun sebabnye encik shafiq kene lewat ke sini gak tuk membaca entry neh .. hehehe

jadi akak nak tag mereka yg tersebut :
1) http://sesukersuki.blogspot.com/  <> neh blog rakan baik sayer (^_^)
2) http://mychocolate-diary.blogspot.com/ <> neh blog b2b yg tak sabo nak maried dah
3) http://adrathejourney.blogspot.com/  <> yg neh kita kejutkan dea skit .. lama sangat duk bersawang

2 comments:

  1. hey there . ;)

    ame singgah dari Blog Muhamad Syafiq . good luck ya and happy blogging . jemput singgah blog ame ya .

    ohh , have a nice day ahead ya ! :D

    ReplyDelete