Wednesday, 9 March 2011

Ucapan yang begitu indah

Cliks : St12 yer uolls
pose ala " kebesaranmu "... korang mampu ke ??

waduh uolls i sangat suker yer mendengar lagu ini .. terasa shahdu menusuk kelbu..
insap uolls ...
semalam je spin lagu ni dari pagi sampai habis time opis hour .. kiranya sampai kawan sebelah i kata telinga aku dah menanah nih ..
kan ....uolls lagu ni memang killer song wokey .. yang duk buat2 dosa kering contoh mengumpat2 gosip2 fitnah2 tu memang patut dengar pastu biar menanah tinger korang ..dan insap juga yer ..
pastu pagi ni pun i spin la lagi lagu nih ..
sejuk hati ni yer .. tetiba ada la sorang abang ni datang nak amik barang kot ... bagi salam yer kat i sebelum berlalu pergi .. kejung sekejap terdengar bisikan suara salam tadi tu... islamic sungguh ea ..
tetiba jer dia bagi salam ... wink wink wink .. i terus dapat idea nak pose komen..
by the way ,posting ni tak der la havoque sangat pun ... tapi moral value dia sangat teruja yer ....
dengan positif mampu menukarkan cara pemikiran kita memandang sesorang yang tidak kenali... yer la uolls .. i ingat abang tu kekwat .. rupanya .. kejung jantung ni dia bagi salam dalam nada yang very the tertib ... tukar persepsi terus ...

Dimane Bumi Di Pijak, situ lah langit kita junjung



Cliks : i pose kejap ...
+
+
+
sekali kuar minah korea tu kan ... biasala i pun brunie mix korea jugak .. hahaha..
asal adoo.
neway i mulakan mukadimahnye dengan assalamualaikum (so ulls wajib jawab ok )
pagi ni penang hujan yer.. tapi masa kuar rumah tadi langit cerah jer, tak der gerismis lansung tapi sampai je kat tengah2 jambatan pulau pinang hujan turun dengan lebatnye yak.. kesian tgok rider seangkatan rempit dengan i benti tukar baju hujan yer .. basah lencun uolls ... sib baik hari ni i bawa apphart.. hati tergerak nak bawa apphart tu .. dah lama duk berselimut kat umah ...maka i selamat la dari hujan ..

pastu kan uolls malam tadi gi lah mini market kat kawasan umah my sister adalah akak endon sorang nih keje kat kedai tu .. aku pun tanya la kak bali telor ayam 10 biji..akak tu pun jawab " bentar ya kak saya ambilkan "
kemudian aku buat la ramah tanya kak indon tu dari mane... skit2 negara indon ni aku tahu la maklumla blajar geografikan .. so akak tu jawab la saya dari kelantan .. ayooo i pengsan pastu jaga , pastu pengsan balik kemudian terjaga ... mcm mimpi ngeri dengar jawapan itu .. pastu i  pun catwalk la dlm kedai tu pusing2 cari barang lain .. ya ampun dengarla kakak indon tu duk sembang dengan sekor lagi indon yer kawan dier kot .. tintong tintong tintong.. pastu i menyampuk la " wah sist ini temannya sekampung yak? " sekali kak indon tu kata kakak dari indonesia kah ? hayooo i sentap yer .. lalu terus bagi jawapan i ni brunie mix malaysia ... keji keji keji ..
i tanya dia soalan ituw dia plak tanya i soalan yang sama ... keji sangat  lupa asal usul
aku bukan nyer pulisi nak sebok hangkut korang g pos tahanan..
propa sangat kan?
hati dah panas ni uolls .. i suh akak indon yang konon from kelantan tu kira then i pun pegi je ..
moral value kat sini uolls dimane bumi di pijak di situ langit di junjung .. mcm kawan i sorang tu .. dulu duk keji2 i g blaja kl balik penang cakap ke el .. skali nah amik ko gi blaja jauh2 pastu kene keje sane gak kan .. ko cakap ala2 ke el buleh plak .. motip .. hahahaha

Tuesday, 8 March 2011

Oppss Macam Datang Lagi


duk bz buat check list kata nya .. tanda 2 la rait kan pada perkara2 yg dah i buat dgn org yg i sayangi previously huhuhu ... sayang sangat katanya .. hahaha.. tak pe tu bukan cerita nyer kat sini ..so sambung balik pada check list tadi .. maka i pun tanda la rait .. daripada 99 perkara tu .. 13 perkara jer i tak sempat buat sebelum hubungan kita org putus ... huhuhu
hurmm jadi mcm tak logik jer .. takkan kerana 13 perkara tu .. i tetiba jadik single cam ginih .. huhu single ke ???? ting ting ting .. mlm2 i gayot2 gak cuma takot ja uolls nak bercinta lagik . tapi bila dah gayut2 lama2 nih, pihak si dia plak duk berharap..uhuk ... cam nak nanes nih ..
tapi dalam ramai2 kawan tu kan .. tak tahu naper la tertarik sangat dengan sorang nih .. baik .. ske sgt bila dia berbicara, sopan je .. kekadang hati yg sedih pun dia mampu gembirakan, menerima kekurangan i sebagai kelebihan.. memang beda sgt dengan yg dulu.. (tapi tak tahu la kan nak ngayat ke hape? )

hehe semalam sembang dengan dia topik teddy bear :P

tak tahu la .. besday nih dapat ke tak .. hahahaha
tapi i dah cakap terus terang la dengan dia, i takut bercinta dan beri harapan.. maklum la luka lama masih tak sembuh ..rasa sengal2 ubi lagi bila dengar bunyi hangin bertiup...huhuhu
ngilu jer rasa. Tapi yg best tu, dia kata saya akan menunggu awak sehingga menyatakan "YES"
gigil jantung ni uolls rasa pengsan pastu terjaga dan pengsan balik yer ..
tapi ada beberapa perkara yg kureng dengan dia nih ..
1) anak mak ~ ingat senang ke nak berebut dgn mak dia ..huuuhuhhuh
2) anak bongsu ~ manja cam i gak .. so i tahu la pe-el anak bongsu nih cam mano.
tapi yang best tentang dia plak ...
1) tak kedekut ~ cakap kepala pening tak sempat topup, tiap2 hari dapat topup.. ehem ehem (sampai kene g tahu jgn topup dah, yg semalm pun blum abis..huhuhu kayo uncle maxis tu)
2) bijak merancang masa depan~ walaupun baru kenal, dah siap pk mcm 2 ni .. yg best tu i include dalam list dia ..ngeee
.
.
.
Setakat ini nampak 2 perkara kekurang dan 2 perkara kelebihan dia..
~tapi~
aku rasa kan dia ni mesti baran skit ..(anak mak selalu mcm tu) memang la dia tak tunjuk lagi, tapi aku nak cungkil gak .. sifat dia tu .. hahaha nk tgk dia hipokrit ke tak ..lalalalala tak mcm i .. anak mak dan ayah..ngeeee

Pose Dato' Siti melihat Kemalangan ....

ClikS ....
Pose...
Pose.
.
.
.
.
Pose kejap ala Dato' Siti.. hahaha ko mampu..
pepagi ni banyak story aku nak cerita ni ..
pepagi datang opis terus play mp3 song Kebesaranmu nyer .. sebab tu mood ala2 dato' siti..
duduk pun sambil2 pose nih ... hahaha.. Chantik ke haku??



hah.. yang jadi insaf mcm ni sebab pepagi lg haku dah maki org sepanjang jambatan pulau pinang yer ... mengom nyer driver bawa slow dan buat jambatan sesak semata2 nk tgk kemalangan seberang laluan sana K ..
memang keji sangat pemandu malaysia ni ..
tgk kalau benti tolong tak pe .. nih tgk tolong bg sesak .. sib baik haku tak lambat masuk keje ..
kalau tak dah tak berseri rekod kedatangan haku bulan ini ..
masa atas jambatan tu haku dah tak tahan nih .. lalu bawa la moto mcm mat rempit .. ikut lane kanan yer ... (hello aku bayar roadtax ok, walaupun Rm2..hahaha)
ternampak la kawasan kemalangan ituw.. tgk keadaan tak cedera aper2 pun jus mcm kemek sikit je .. sibuk je pemandu2 lain benti tgk ..
kalau ada yg baca blog ni terlibat sama menyesakkan jambatan tu pg tadi ..
haku mohon maaf jer .. dan nk nasihatkan korang jangan buat lagi sebab kita ni kalau tak der niat sesuci nak nolong org baik jgn menyusahkan org lain .. dinch dan keji berperangai begitu.
lagipun kita dapat pahala yer bila kita tak menyusahkan org lain... tengok senang kan nak buat pahala .. tapi haku pepagi dah dapat dosa kering sebab maki hamun org ... keji2
turun je dari jambatan tu .. ada plak pemandu perempuan yer .. memandu dgn nada yg sungguh menyusahkn org .. huhuu .. nak tanyer org perempuan nih tak pandai memandu atau takut2 memandu huh ? nak kata cermat dan berhemat tak der pun .. cuma cermat dia org tu .. merbayaha kepada pemandu dan perempit yang lain ... cam contoh, kalau had laju kat jalan tu 80kmj ko tekan la ..sampai 80kmj jgn la bawa 40kmj duk plak lorong kanan .. very the hanjing .. auk auk tau .. keji sangat. Natijah daripada perangai dia org nih sungguh menyusahkan!

Monday, 7 March 2011

Aku Rimas Naik Lemas !

 

Vass.. sekali keluar muka akak ZZ
rindu rambut ni uolls .. dulu sebijik persis cam gini rambut i yer ... entah tintong haper gi cantas rambut tu jadi cam




Akak ZZ juga yer contohnya.. hahaha

ni sebenarnya tengah tintong ada maslaah dengan mamat kanggaroo sekor nih ....tiap2 hari call, sms dan sebagainya .. tanya kabar la, tanya tu la ini la .. adoyai tak terdaya nak menjawab rasanya.. dinch !!!!
Bukan sengaja nak kenal dengan dia pun, kenal kebetulan jer masa dia hantar barang datang umah ..sempat plak dia save no hp aku ek .. keji betul !!!
Tadi dia send sms yer ajak kuar lunch nih..boleh nak kenal2 .. hello kuar lunch mcm mane?? aku tengah keje nih .. kalau opis tepi umah bole la abg kanggaroo oi..
mati la aku kerjakan poket ko sampai kering .. aku hangkut satu opis gi lunch ramai2 kan ...kan kan..
tak tahu la tengah tintong nih ...tapi kekadang tu ... rasa happy gak la ada org bertanya kabar kita ... haish..
aku nih nak marah dia pun tak boleh nanti jadi isu mcm abam pos laju tu plak .. terus tukar kawasan penghantaran semata-mata tak nak terserempak dengan aku .. ni semua kes aku maki hamun dia tempoh hari la ..
aku tak kisah kalau setakat nak kawan, tanya kabar kekadang tu ... tapi jangan la sampai naik rimas ..... uhhh lemas tau ...

~Mukadimah~

Rasa tak sabar nak menulis blog nih uolls ...luahan rasa amy kan ... saper2 yang tak ske tu sila abaikan ...hehehe (wat2 tutup muker ..ngeeee)
By the way , daripada pagi kan duk main fesbuk(entah mcm mane bleh bukak pesbuk time opis nih ) tetiba rasa bosan, so selongkar2 account miss google nih then terciptalah lagi satu blog ea.. tapi dalam blog ni, amy nak cerita ttg amy, about me, me , me & me .. bole camtu? (sambil pose ala dato siti, mampu kah ? )
dari jam 12 sampai kul 1pm tadi duk edit pic nak wat banner blog .. maka hasilah pic seperti banner di atas.
masa duk edit banner tu ...bertimbun2 idea nak hupdate blog nih .. tetiba jer hilang bila start posting .. hanjing kan!
So amy harap semua pelanggan, pembaca dan manusia global yg lain jemput la baca,beri komen dan ambil ikhtibar dalam setiap penceritaan. Mana tahu satu dua perkara terkena batang hidung sendiri kan?
cukup la tu cik jah nak celoteh .. kita mulakan 1st entry nanti yer ...