Wednesday, 9 March 2011

Ucapan yang begitu indah

Cliks : St12 yer uolls
pose ala " kebesaranmu "... korang mampu ke ??

waduh uolls i sangat suker yer mendengar lagu ini .. terasa shahdu menusuk kelbu..
insap uolls ...
semalam je spin lagu ni dari pagi sampai habis time opis hour .. kiranya sampai kawan sebelah i kata telinga aku dah menanah nih ..
kan ....uolls lagu ni memang killer song wokey .. yang duk buat2 dosa kering contoh mengumpat2 gosip2 fitnah2 tu memang patut dengar pastu biar menanah tinger korang ..dan insap juga yer ..
pastu pagi ni pun i spin la lagi lagu nih ..
sejuk hati ni yer .. tetiba ada la sorang abang ni datang nak amik barang kot ... bagi salam yer kat i sebelum berlalu pergi .. kejung sekejap terdengar bisikan suara salam tadi tu... islamic sungguh ea ..
tetiba jer dia bagi salam ... wink wink wink .. i terus dapat idea nak pose komen..
by the way ,posting ni tak der la havoque sangat pun ... tapi moral value dia sangat teruja yer ....
dengan positif mampu menukarkan cara pemikiran kita memandang sesorang yang tidak kenali... yer la uolls .. i ingat abang tu kekwat .. rupanya .. kejung jantung ni dia bagi salam dalam nada yang very the tertib ... tukar persepsi terus ...

3 comments:

  1. Tu la kan... Mak dah penah cakp kat hang kan. Jgn ingat org yang nmpaknye baik tu baik di hati ye.. Ade falsafah penah mengatakan, kalo di beri pilihan antara ulama' dan doktor mana pilihan yang akan dibuat. Jwpannya tentulah doktor, kerana kerja dan khidmat baktinya pada manusia yang memang dh terang dn jelas. Tp ulama' plak blum tentu atinya same dgn apeyang cuba disebarkan... Wallahualam..

    ReplyDelete
  2. hayooo .. sekali bace ulama yer keluar .. habis la .. blog aku pas ni kene gam .. dinch .. neway i kompius nih .. mak saper laa a.. yg penah cakap kat aku cerita ttg doktor dan ulama ni yer ... susah nak jangka.. tapi uolls i nih senang .. i x cayer jer semua org .. kunun la.. tapi propa je lebih yer .. ada sorang mamat cina nih, i ada kenal la kan .. sorang je wokeh .. pesan.. " lu jgn percaya pd org yg lu tak kenal" so " mak " i kompom takkan percaya pada doktor atau ulama tanpa fakta yg sahih .. hahahaha

    ReplyDelete