Tuesday, 26 April 2011

Sungguh Aku Sayang Kamoo..

Air mataku pergi Mengantar kepergianmu... Sesungguhnya aku tak percaya Engkau tinggalkan aku sendiri ...Berakhir sudah kisah yang telah lama kita bina...Semuanya hanya tinggal cerita yang terukir indah di hatiku. Namun perasaan ini tak kan pernah mati walau sampai akhir nanti Kau selalu di hati..dan perasaan ini akan selalu ada.walaupun kau telah tiada dan nantikan lah aku di Syurganya...(v____V)


Tuesday, 12 April 2011

Hari yang tak berapa Beerti untuk aku

Aku Baru teringat ttg sesuatu .. aku rasa aku ada marah kat seseorang .. tapi aku tak tahu lah naper aku g berang kat BFF aku .. hallu ... babe aku tak sengaja nak emo dgn hang .. ayoo perlu ke kakak nak meraung ala ala puteri gunung ledang selepas di sumpah sultan mansoor shah yang berbunyi " sesudah subuh, barang sesiapa yang melihat kamu.. nescaya buta matanya bermuntahkan darah "
i pose kejap yer ... sungguh besar daulat sultan melaka, tapi sayang di salah guna ... huhuhu

wahai my bff .. aku minta mintak maaf ye..
tapi ko pun ada salah gak .. nape lah banyak2 isu .. isu tu yang ko tanye.. buat aku rimas n lemas tetiba. selalunya aku ni kebal ala2 pakai perisai 10 lapisan tapi hari tu .. perisai aku tak da satu pun .. ayooo ...
sekali lagi aku nak minta maaf daripada enko..
dah lama kita berkawan babe, takkan sebab nila setitik kita nak curah susu sebelanga.. apa kata kita botolkan aje pastu jual susu berwarna biru ituw ..
aku cayunk ko babe... ko dah tak cayunk aku lagi ke ???
hidup kita ni pun sekali ajew .. sama2 la kita maaf memaafi ea .. aku akui, kadang2 mulut aku nih ala2 puaka gak bab menganjingkan org.. selalunya terjadi time aku P ******* lah kan ... hahahaha ( bole ?)
lepas ko baca post ni ko kene komen yer babe .. aku windu sama kamo ...plez

Hari penuh ujian

uolls hari ni very de menyakitkan hati .. daripada umah kan .. ada lah sorang nih bawak keta mcm hanjing nama je bawa keta mahal tapi hancus cara pemanduan nyer .. tahu lah dia bwak keta mahal kan tapi jgn lah memandu dengan cara berbahaya ..ada ke patut u olls dia tukar lorong tak bg signal men cilok aje.. tapi kalau bawak laju2 mcm racing tu tak pe gok ..nih bawak keta ala slow motion ..buat kita yg follow nih teragak-agak .. nak bg dia masuk ke nak terus .. bukan sekali ye dia wat mcm tu .. byk kali .. atas bridge pun dia wat lagi .. then dah kuar bridge aku jumpa plak sekor lagi yer .. tapi yg ni pempuan okey .. bawak keta mengalahkan hanjing tersepit .. tukar lorong tak bg signal gak .. eloklah kan .. aku duk mengutuk dua bijik keta kat depan aku nih sama2 bahlol .. tadi satu .. skunk 2 ..

aku harap sangat .. tuhan tunjuk lah sesuatu kepada mereka bahawa cara dia org bawa tu membahayakan pemandu lain ..

hah ..
ada lagi satu cite uolls ..
on d way nak g parking plak .. ada lah sekor mamat "cha ya nun alif " nih .. jalan ala2 jalan tu bapak dia yg punya .. ish hanjing je .. tak nampok ke keta kat belakang nih duk tunggu dia blah dari jalan tu .. hallo we olls nak masuk parking okey bukan nak tgk u olls buat dog walk kat situ ..
tu lah kekadang spisis dia org ni baik2 belaka kadang kala very menyakitkan hati ..

Monday, 4 April 2011

Over the rainbow.. i see u



Entry i Kali ni dah tak nak sedih2 dan pilu ..
kelmari je uolls i ada sedikit touching ..teringat kisah silam gituw
so hari ni datang kerja dengan hati yg sangat happy..
evendo ada sedikit sedis la ... sebab ada sorang customer nih tak dapat nak melansungkan resepsinya lagi ..
kawin kene tangguh gituw ..
i pun sedis ye .. dengar perkhabaran ituw ..
tapi tak pe lah ., i just prepair lakaran aje untuk wedding nyer ..
belum buat aper2 lagi yg keluarkan duit poket .. hahaha katanya..
tapi yang sadis tu uolls.. kat pengantin pempuan nih la .. kene tarik2 rambut dengan tunangnye pasal isu ubah wedding date nih.
aper pun i wish dia happy dengan pilihan dia aje..

ok cukup cerita ttg org .. skunk cerita ttg i plak ..
hahaha
nih bab paling ske ..
semalam duk tak duduk kan .. tetiba rasa rindu ye .. si dia tak msg pun .. i hantar msg pun tak reply .. tup.. tup .. i majuk ala ala propa la kan ..
fuh berdesup ayat sentap i send kat dia ..
tepat jam 7pm dia pun memujuk semula
.. wahhh suke ..
rasa mcm menang miss universe .. hahahaha
silap i jugak ... gi msg time org balik keje mcm mane member nak reply kan .. stupid dapat plak seseorang yg very delurus bendul..patuh segala undang kat malaysia nih ..kalau naik keta dgn dia. siap dia pastikan kita pakai tali pinggang kaledar baru dia hidupkan ejen, buka radio. air cond dan siap cek mirrow dulu, baru dia turunkan handbreak untuk bergerak.
memandu plak memang very d selamat.. mata pandang depan je ... cuma sekali sekala la kan .. i perasan dia jeling2 i .. wahhh ..kan mane ada buaya tolak ayam ..
pastu..kan ...
tak tgk dia berpakaian lagi skima giler ..
kekadang aku nak kuar dengan dia kene fikir 10 kali yerw nak pakai baju aper ..
takut malu plak ..
tapi part yg aku ske time temankan dia shopping... aku pegang n belek2 je .. tak planning nak beli pun .. tapi dia belikan ..kekadang takut juga bila termakan budi nih ..
tapi buat masa skunk aku tak der saper2 nak jeles so tak salah kan aku kawan dengannya. lagipun mungkin dia selama ini yg aku cari....
aper pun aku tak berani nak buka mulut kata aku terima dia..
biar lah dia kejar2 dulu ..

Sunday, 3 April 2011

tenangkan lah hatimu, agar bisa ku senyum

Sorry lah uolls lama betul tak hupdate blog. so entry kali ini nak post ttg isi hati yg membeku nih .. tapi...Tak tahu bagaimana nak luahkan isi hati nih ..
so i luahkan cam gini je ....
jemput baca ea puisi ini..

Ku pejamkan mata
kau hadir di sisi
ku hulurkan tangan
kau sambut dengan kasih
tenangkan lah hatimu
agar bisa ku senyum
pejamkan lah mata mu
jika rindukan wajah ku


Ku pejamkan mata
kau hadir di sisi
bisik mesra darimu
menyemai kasih mu
bahagiakan dirimu
agar bisa ku senyum
pejamkan lah matamu
ku pasti di sisi


Untuk dikau kasih
ku curahkan cinta suci
yang tak mungkin terpadam
akan terus membara
bahagia kan dirimu
bisa aku tersenyum
pejamkan lah matamu
jika rindukan wajahku
janjiku kepadamu
aku pasti di sisi..


Merintih dalam jiwa
pergiku tak kembali
berpisah jua kita
tak bisa ku ingkari

Sehati dan sejiwa
kita telah berjanji
pejamkanlah matamu
aku pasti disisi

Untuk dikau kasih

Ku curahkan kasih suci

Aku harap pengorbanan aku ini dapat buat dia lebih bahagia...