Wednesday, 9 March 2011

Dimane Bumi Di Pijak, situ lah langit kita junjung



Cliks : i pose kejap ...
+
+
+
sekali kuar minah korea tu kan ... biasala i pun brunie mix korea jugak .. hahaha..
asal adoo.
neway i mulakan mukadimahnye dengan assalamualaikum (so ulls wajib jawab ok )
pagi ni penang hujan yer.. tapi masa kuar rumah tadi langit cerah jer, tak der gerismis lansung tapi sampai je kat tengah2 jambatan pulau pinang hujan turun dengan lebatnye yak.. kesian tgok rider seangkatan rempit dengan i benti tukar baju hujan yer .. basah lencun uolls ... sib baik hari ni i bawa apphart.. hati tergerak nak bawa apphart tu .. dah lama duk berselimut kat umah ...maka i selamat la dari hujan ..

pastu kan uolls malam tadi gi lah mini market kat kawasan umah my sister adalah akak endon sorang nih keje kat kedai tu .. aku pun tanya la kak bali telor ayam 10 biji..akak tu pun jawab " bentar ya kak saya ambilkan "
kemudian aku buat la ramah tanya kak indon tu dari mane... skit2 negara indon ni aku tahu la maklumla blajar geografikan .. so akak tu jawab la saya dari kelantan .. ayooo i pengsan pastu jaga , pastu pengsan balik kemudian terjaga ... mcm mimpi ngeri dengar jawapan itu .. pastu i  pun catwalk la dlm kedai tu pusing2 cari barang lain .. ya ampun dengarla kakak indon tu duk sembang dengan sekor lagi indon yer kawan dier kot .. tintong tintong tintong.. pastu i menyampuk la " wah sist ini temannya sekampung yak? " sekali kak indon tu kata kakak dari indonesia kah ? hayooo i sentap yer .. lalu terus bagi jawapan i ni brunie mix malaysia ... keji keji keji ..
i tanya dia soalan ituw dia plak tanya i soalan yang sama ... keji sangat  lupa asal usul
aku bukan nyer pulisi nak sebok hangkut korang g pos tahanan..
propa sangat kan?
hati dah panas ni uolls .. i suh akak indon yang konon from kelantan tu kira then i pun pegi je ..
moral value kat sini uolls dimane bumi di pijak di situ langit di junjung .. mcm kawan i sorang tu .. dulu duk keji2 i g blaja kl balik penang cakap ke el .. skali nah amik ko gi blaja jauh2 pastu kene keje sane gak kan .. ko cakap ala2 ke el buleh plak .. motip .. hahahaha

2 comments:

  1. Hola! B4 dat, x heran ye.. Bukan kate org hendon je yang lupa diri. Ape beza plak, kalo miskin tp tibe2 ckp kayeeee...? Dn ape beza plak, kalo xde tp ckap ade.. kire semuala die ade.. muahaha..
    Moral of the story! beli cermin besar2 letak kat pintu umah, pastu b4 kuar tgk dan pandang dulu yeee! Muach!

    ReplyDelete
  2. huh ... memang kak dia org cam gutuw .. tapi tak bleh la nak marah lebeh 2 sebab dia org pun manusia dan mencari rejeki kat tanah air kita .. cuma mereka lupa langit negara mane yg mereka junjung .. nak kata byak kat dia org pun tak bleh sebab sesama kita yang malaysia ni pun .. byk propa yer ...

    ReplyDelete