Tuesday, 31 May 2011

b.e.n.g.a.n.g & b.i.n.g.u.n.g

bulan ni bulan yang amat sibuk .. tak sangka aku sampai tak der masa nak bersms atau cakap tepon .. nak berdatim aper tah lagi kan ..so tiap2 pagi ada la msg tak sedap nak kene baca ..pastu kene pujok2 plak .. adoyai .. aku tak ready yer part tu.. 

start 27hb dah mula sibuk g pasang pelamin, sampai la 29hb. tapi aku tak terasa penat pun .. malah aku rasa seronok sangat .. dapat merialisasikan impian raja sehari .. adoi .. aku plak bila lagi lah kan .. ( promo skit : ada sapo2 tak nk pinang sayer ) hahahaha

Hurmm .. tapi aku rasa kawan aku si cekelat maneh tu pun mcm tak der masa jer sekarang nih .. neway .. dia memang selalu mcm tu kan ...

so minggu ni aku dah start bz semula .. jadi aku kene get ready la tuk terima msg yang tak sedap dari si dia .. uhuk .. cepat tul dia ske majuk ..

Tuesday, 17 May 2011

Abang Moto S.T.U.P.I.D.O

Ayoo .. keji sangat sorang abg moto ni .. kalau yer pun nak ambil angin pepagi jgn la bg org lain naik hangin yer .. bawa moto dah la spisis besar mcm ni :


gambar ni akak gugle tadi .. so credit to datin gugle .namanya akak nak sebut pun akak tak kenal .. tapi tu bukan cerita yg menghanginkan akak..

Nih .. nak cerita, tau dak mula2 dia bawa moto tersebut dalam version yg sangat perlahan ... dan very the menyakit hati .. sebab akak nak memotong tak bole..dah la lampu sedang ijau tu .. pastu akak nmpak ada ruang skit .. lalu berjaya la memotong .. elok sampai kat line putih je .. lampu bertukar kuning lalu merah .. kecur perut uolls ..pastu .. abang tadi dengan slow motion jer .. datang benti sebelah akak.. WAT MUKA TAK BERSALAH .. aper lagi terus akak mengeji perbuatan keje nyer .. akak kata lah .. nak makan hangin duk la tepi .. jgn duk tgh2 jalan .. buduh sombong .. !!!!
pastu akak tak sure la dia dengar ke tak .. tapi yg pasti dia langgar lampu merah yer.. dgn slow motionnyer dia bawa moto gituw aje .. adoyai .. memang buduh sombong ..
 P/s : uolls tgk la betapa bodoh sombong nyer lelaki tersebut .. ouch .. dah la badan lg besar dari moto .. pastu kurang adab pula ketika memandu

Tuesday, 10 May 2011

cerita SMS ku terima

ayooo .. sayang ..ni entry kedua untuk hari ini yer .. baru2 ini akak terima la satu sms berangkai kan .. adalah sumone nih send kat akak ...
so dia send  mcg mcm ni yer ...

isikan tempat kosong di bawah

1) isikan ape yg awak ske ttg saye ?
2) apa yang awak benci ttg sayer ?
3) lagu yang seswai untuk saya ?
4) awak save no saya ngan name ape ?
5) panggilan yg seswai untuk saya ?
6) ape hubungan kiter ?
7) saya ibarat
8) dalam lingkungan no 1-10 saya no berapa ?
9) awak syg saya ke tak ?
10 ) andai hari ni hari terakhir saya, ape kata2 awak untuk saya ?

Wah 10 soalan yer semuanya ...

akak pun fening nak menjawab soalan ituw yer .. tapi nk buat mcm mane kan .. akak kan suker menjawab soalan .. dia pun tau perangai akak ... hahahaha .. keji tul .. perangkap daku dengan soalan kamu .. huhuhu

ini yg akak jawab yerw sayang ..

1) isikan ape yg awak ske ttg saye ?
saya suker cara awak tipu saya <  serius tak perasan pun uolls mmg pandai berlakon.. t i buat award untuk uolls ok !!

2) apa yang awak benci ttg sayer ?
awak masih hidup <  kalau boleh selepas aper yang awak berjanji dan mungkiri tu .. baik awak mati jer .. sebab kalau hidup pun dosa yg sama awak ulangi ...

3) lagu yang seswai untuk saya ?
taubat - kump. opick < seswai untuk uolls

4) awak save no saya ngan name ape ?
 dah delete !! tak save pun .. selepas pempuan yg awak bergambar bersama dia tu send mms kat saye ..  < oppss sungguh tak cantik perempuan itu .... dulu kata hi taste ..nape terpilih yg mcm tu plak .. hahahah ke dah kene nasi kangkang ... dinch !!!

5) panggilan yg seswai untuk saya ?
biawak hidup a.k.a bangkai bernyawa  < tu pun tak berapa seswai .. sebab harimau mati tinggalkan belang .. awak mati nama pun tak perlu tinggal ok !!!

6) ape hubungan kiter ?
saya istiharkan kita adalah musuh <  untuk seluruh keturunan saya akan saya kabarkan cerita perbuatan awak pada saya .. biar sampai berjuta tahun .. dendam saya akan terus ada kepada awak ..dan keturunan awak perlu menanggung semua kesalahan awak ...

7) saya ibarat ?
  virus antrax <  pelan2 awak bunuh saya .. dan kekuatan saya

8) dalam lingkungan no 1-10 saya no berapa ?
tak der nilai pun ..hidup awak tu ...

9) awak syg saya ke tak ?
saya sayang awak sangat 2 tapi nak buat mcm mane .. skunk awek baru awak tu yg cari pasal kan .. kalau dia tak send mms mcm tu dan buat saya rasa terhina sgt .tentu saya akan lupakan awak dengan redha dan kita bleh jer jadi kawan ;)  ...tapi.. dah jadi mcm tu so saya terus benci pada awak dan keluarga awak !!!!

10 ) andai hari ni hari terakhir saya, ape kata2 awak untuk saya ?
semoga awak mendapat balasan yg setimpal dengan perbuatan awak .. sesungguhnya azab di alam barzah amat pedih !!!


 sesungguhnya uolls .. i tak sampai hati nak send jawapan mcm tu kat dia .. tapi akak tetap kene send kepada dia yer untuk dia insaf dan takkan ulangi kesilapan dan sikap hipokritnye pada org lain ...biar i saje jadi mangsa ... tapi bukan org lain ...

P/s : memang senang kita meminta maaf tapi bukan senang nak memaafkan..dalam hidup ini kalau kita selalu buat salah dan melakukan semula dosa yg sama... dimanakah kita sepatutnya berada ..
renungkan lah uolls ...akak takut ....

BERSAWANG SUDEY

Hye u olls .. lama betul i menyepi yer... bersawang sudey blog i nih ..
Hallu bukan sengaje pong .. siyus sumpah bukan sengaja ok .. ini semua terjadi akibat pc free akak kat opis nih .. ala2 dengki dengki kan .. tintong tetiba ...
so mulai hari nih .. i dah dapat kawan baru yerw .. siap dengan OS windows 7 ... hahahaha
makan hati tgk ...akak yg ala1 jakun nih kan tgk .. laju gilerw prosesor dia... klik je ..terus jadi katanya..
so pagi2 i buat keje yg pending dulu .. then petang gini i bersihkan sawang kat blog nih ..

apa kabar lah kan kengkawan i puan adiela tu .. lama sudey aku tidak mengutuk dan mengeji perempuan ituw ..

ayooo .. sepanjang ketiadaan pc di tempat kerjaku ... hidup umpama . tak bermakna ...
akak nak posing sikit ... :

comel tak akak ... ala - ala meratap sedih gituw ... hahahaha ... pic credit tu (datin google) yerw //
btw sayg.. akak posting ini dulu ... sebab sajer nak bg link blog akak pada paparan kengkawan tu duk kat no 1 .. bole ??? hahahaha sajer sangat la kan kalau dia org tak baca..