Tuesday, 8 March 2011

Pose Dato' Siti melihat Kemalangan ....

ClikS ....
Pose...
Pose.
.
.
.
.
Pose kejap ala Dato' Siti.. hahaha ko mampu..
pepagi ni banyak story aku nak cerita ni ..
pepagi datang opis terus play mp3 song Kebesaranmu nyer .. sebab tu mood ala2 dato' siti..
duduk pun sambil2 pose nih ... hahaha.. Chantik ke haku??



hah.. yang jadi insaf mcm ni sebab pepagi lg haku dah maki org sepanjang jambatan pulau pinang yer ... mengom nyer driver bawa slow dan buat jambatan sesak semata2 nk tgk kemalangan seberang laluan sana K ..
memang keji sangat pemandu malaysia ni ..
tgk kalau benti tolong tak pe .. nih tgk tolong bg sesak .. sib baik haku tak lambat masuk keje ..
kalau tak dah tak berseri rekod kedatangan haku bulan ini ..
masa atas jambatan tu haku dah tak tahan nih .. lalu bawa la moto mcm mat rempit .. ikut lane kanan yer ... (hello aku bayar roadtax ok, walaupun Rm2..hahaha)
ternampak la kawasan kemalangan ituw.. tgk keadaan tak cedera aper2 pun jus mcm kemek sikit je .. sibuk je pemandu2 lain benti tgk ..
kalau ada yg baca blog ni terlibat sama menyesakkan jambatan tu pg tadi ..
haku mohon maaf jer .. dan nk nasihatkan korang jangan buat lagi sebab kita ni kalau tak der niat sesuci nak nolong org baik jgn menyusahkan org lain .. dinch dan keji berperangai begitu.
lagipun kita dapat pahala yer bila kita tak menyusahkan org lain... tengok senang kan nak buat pahala .. tapi haku pepagi dah dapat dosa kering sebab maki hamun org ... keji2
turun je dari jambatan tu .. ada plak pemandu perempuan yer .. memandu dgn nada yg sungguh menyusahkn org .. huhuu .. nak tanyer org perempuan nih tak pandai memandu atau takut2 memandu huh ? nak kata cermat dan berhemat tak der pun .. cuma cermat dia org tu .. merbayaha kepada pemandu dan perempit yang lain ... cam contoh, kalau had laju kat jalan tu 80kmj ko tekan la ..sampai 80kmj jgn la bawa 40kmj duk plak lorong kanan .. very the hanjing .. auk auk tau .. keji sangat. Natijah daripada perangai dia org nih sungguh menyusahkan!

6 comments:

  1. haha...dinch u..!!
    i suker jer bila tgk u ni marah2..hehe..
    lama seh xtgk hg marah lalink..!ehh..lg satu, hg g keja naik moto ekk?aku ingtkn naik keta ferrari seh..!!haha..lebiu...!

    ReplyDelete
  2. hahaha keji sangat kan .. mai keje naik ferari .. makan modal lah , lagi pun kalau merempit cepat sampai, dan bole lah aku pose2 kat atas jalan tu .. huhuhu. Btw kalau hujan je i bawa ferari tu .. then g jenjalan cam tu je .. bila tah cik cekelat nak naik ferari i .. dgn kelasi kapal tu bole plak .. hahaha dinch kan!

    ReplyDelete
  3. ehh..si ngeks nih..aku xpenah pon naik ferrari dia ekk..ktorg naik komuter jer tau..layan public transport gitu. beb..aku makesure aku akan naik ferrari hg beb..!!drop by at my house plisss..!!

    ReplyDelete
  4. sudey la ... cik cekelat manis .. naik komuter ader driver lagi tu kan kan kan .. more romantis ma .. kalau time ramai penumpang tu . sure dia bgi u duduk kan kan kan .. kemudian poyo2 wat gentelment .. uhuk

    ReplyDelete
  5. Kata rakyat Malaysia ni prihatin kan. Kan Malaysia Boleh! Maknanya mmg la serba 'booollleeehhh'.. Bole benti tgk, bole drive lembat cam siput baby, bole pose cantik dn yang paling boleh, boleh je... Muahahaha

    ReplyDelete
  6. hayoo .. sentip baca .. part pose canteq tu .. ( canteq ke ??? ) hahaha ngate i la tu uolls. tapi memang setuju sangat la org malaysia ni memang very the prihatin .. kunun la kan ... 1 malaysia sgt... sendiri fahem sudey

    ReplyDelete